Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Νέο πρόγραμμα ανέργων με επίδομα 600€

 


Το  ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ. πρόκειται το επόμενο διάστημα να υλοποιήσει την πράξη με αντικείμενο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων ευπαθών ομάδων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Κατερίνης» με Κωδικό ΟΠΣ 5067557.

Η πράξη αφορά σε πρόγραμμα κατάρτισης για την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης 20 άνεργων γυναικών που προέρχονται από τις ευπαθείς ομάδες. Σκοπός της πράξης είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης, μέσω της βελτίωσης γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων και απειλούμενων από την ανεργία γυναικών για τη δημιουργία μικρών καινοτόμων επιχειρήσεων, στην ιδιωτική ή και την κοινωνική οικονομία.

Η Δράση αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων γυναικών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ανήκουν σε ευπαθείς και απειλούμενες με αποκλεισμό ομάδες, με σκοπό την αυτοαπασχόληση και τη δημιουργία πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, αφορά στην υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης συνολικής διάρκειας 120 ωρών, για 20 ωφελούμενες  με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Δυνητικά Ωφελούμενοι: Οι ωφελούμενοι είναι άνεργες γυναίκες που θα προέρχονται από τις ευπαθείς και απειλούμενες με αποκλεισμό ομάδες από την εγκεκριμένη περιοχή εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Κατερίνης 




Η Πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων ευπαθών ομάδων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Κατερίνης» περιλαμβάνει τις δράσεις:
  • Κατάρτιση για την αναβάθμιση επαγγελματικών προσόντων.
  • Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη.
  • Πιστοποίηση προσόντων.
Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός προγράμματος κατάρτισης 20 ωφελούμενων, 120 ωρών (70 ώρες θεωρία και 50 ώρες πρακτική). Το πρόγραμμα αυτά θα προσφέρει πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων στις ωφελούμενες γυναίκες.

Eκπαιδευτικό επίδομα
Οι συμμετέχοντες στις ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης και σύνολο 600,00€ (μείον τις νόμιμες κρατήσεις) με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στην διαδικασία της πιστοποίησης.

Αίτηση συμμετοχής και πληροφορίες.
Υποβολή αιτήσεων από 14/01/2022 έως 25/01/2022 στο Δήμο Κατερίνης και στο ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (www.katerini.gr)
Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κατερίνης
Πλατεία Δημαρχείου 1, Κατερίνη 60133
Τηλέφωνο: 2351350566 & 2351350523
Email: dadami@katerini.gr & kosmanolis@yahoo.gr

ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ, 
1 χ.λ.μ Π.Ε.Ο Κατερίνης – Θεσσαλονίκης (δίπλα στην Αστυνομία), 
Τηλέφωνα: 2351073125 και 2351101765
Καθημερινά από 8:00 έως 16:00

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) καθώς και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.